Video
Linkovi
Forum
Koncerti
Newsletter
  1.  
     

Info

SEVDAH O RODAMA U SKOPJU I CHICAGU

25.03.2008
52-minutni dokumentarac ''Edo Maajka-Sevdah o rodama'' scenarista i redatelja Silvija Mirošničenka i produkciji Dokumentarnog programa HTV-a pozvan je na Skopje film festival gdje će biti prikazan u popratnom programu u sekciji Sound & Fury. Dokumentarc je pozvan i na Festival BH filma u Chicagu u Americi (od 25.4 do 28.4 ) kojeg organizira Edgewater Film Society u suradnji sa International Film and Media Studies Program na Loyola Univerzitetu Chicago (www.luc.edu ).

Ovo je treće festivalsko izdanje a prošlogodišnji gosti bili su: Rajko Grlić, Igor Štiks i Ales Debeljak. ''Sevdah o rodama'' je prikazan na Motovun film festivalu 2007, ZagrebDoxu 2008 a osvojio je nagradu za najbolji film na ovogodišnjem DORF-u kao i Nagradu publike na Liburnija film festivalu 2007. Domaća publika ga može pogledati na ovogodišnjim Danima hrvatskog filma u kinu SC-a.


U isto vrijeme Mirošničenkov dokumentarac ''Travelling on the Path of Fear'' gostuje u Rusiji na festivalu ''Time to Live'' ( www.be-in.ru ) koji se održava od 28.3 do 6.4 u Sankt-Petersburgu.

Više o festivalima:
www.skopjefilmfestival.com.mk
www.chicagobhfilm.org
www.dorf-vk.com

Natrag »
Pionir