Video
Linkovi
Forum
Koncerti
Newsletter
  1.  
     

Info

Edina reakcija na MUP-ovo priopćenje objavljeno na http://www.mup.hr/6305/1.aspx

11.10.2007
Prvi zahtjev koji sam predao u vaše "transparentno" Ministarstvo, nisu htjeli ni uzeti. Gospođa koja je radila na šalteru mi je rekla da smo ja i ovakvi kao ja nepotrebni hrvatskom društvu...Naravno da ne krivim vas radi toga i naravno da je ona to rekla iz svojih uvjerenja.Činjenica koju svi znamo je da se hrvatsko državljanstvo devedesetih godina moglo kupiti za par tisuća tadašnjih njemačkih maraka. Također znam da se po Mostaru, Širokom brijegu, pa čak i u Tuzli, moglo kupiti državljanstvo. Srbi i Muslimni dobili bi novo izmišljeno ime i prezime, naravno uz to dobiješ i upis u knjigu rođenih, iako nikad nisi ni bio u tom gradu. Čak ti daju i svjedodžbu neke srednje škole kao bonus, nitko to ne može provjeriti jer je ta srednja škola izgorila u ratu, neki su tako završili i fakultete po Derventi, Bosanskom brodu i drugim gradovima s popaljenim arhivama.To znam jer sam tada domovnicu mogao kupiti i ja, ali naravno da nisam imao para, niti sam htio imati drugo ime kako bi postao potreban hrvatskom društvu.

Meni je jasno da se struktura i način rada u Ministarstvu promijenio od tada, ali želim reći da se s parama može sve.

Svoje sam papire uredno predao i bio sam strpljiv, policija me je provjeravala u stanu kod moje bivše, ali prekrasne punice u Svibju - općina Dugo Selo, sve je bilo okej, ja sam bio presretan.

Zvao sam MUP, simpatična teta mi dala broj pod kojim sam zaveden i telefon na koji dalje trebam provjeravati kako napreduju.
Nikad nisam mogo dobiti osobu koja bi mi rekla bilo što oko procedure ili potražila pod mojom šifrom papire...

Bio sam strpljiv i rekao sam da ću čekati jer nema razloga da ih ne dobijem jer sam tu završio osnovnu i srednju školu, imam odličnu karijeru i suprugu koja je zagrepčanka.

Sramota vašeg Ministarstva je što ste dali Svenu Alkalaju, ministru BiH domovnicu nakon samo jednog telefonskog poziva i to da ne bi plaćao porez kao stranac za vikendicu na moru. To je istina i to je sramota i za Hrvatsku i BIH.
TO JE PREKO ŠTELE... TO NE VALJA...

Ruku na srce, vi dajete državljanstvo ljudima koji nikad nisu ni bili u Hrvatskoj, žive tko zna gdje i imaju pravo glasa, a ja kojem je MUP razvaljivao bubrege devedesetih po skupovima za SLOBODU HRVATSKIH medija i za povratak imena klubu, ja ne mogu birati ni tko će me tući (hahahaha).

Ova cijela frka koja se desila uopće nije inicirana s moje strane, nego od strane novinara koji su ostali frapirani kad su me zvali na koncert u Sloveniju a ja nisam imao vizu. Nikada se ne bih medijski obračunavao ni sa kim, a kamoli s vama jer znam kako to boli (hahahaha).

Ovo sam napisao jer je po vašem priopćenju ispalo da sam ja nemaran, da izmišljam, i štošta drugo...
Na kraju bih želio nadodati da sam za cijelog svog života više vremena proveo u Zagrebu nego u BiH i nadam se da ću prije dobiti hrvatsku domovnicu od smrtovnice!
Natrag »
Pionir